Saturday, August 8, 2009

Sup Ikan Merah

Bahan:

1 ekor ikan merah (siang & potong)

1 labu bawang besar (mayang)
Rempah sup/sup bunjut
1 biji kentang (potong 8)
1/2 lobak (potong)
1 sudu besar serbuk lada hitam
Garam
Air
Daun sup


Bahan Tumbuk:
1 labu bawang merah
3 ulas bawang putih
halia

Cara:

1. Tumis bawang besar & bahan tumbuk sampai wangi.
2. Masukkan air secukupnya.
3. Masukkan rempah sup.
4. Masukkan kentang & lobak.
5. Masukkan ikan merah.
6. Masukkan serbuk lada hitam.
7. Perasakan dengan garam.
8. Hidangkan & tabur daun sup.


Siapppppppp!!


Sedia untuk dimakan..Wallaaaaaaaaa!!

No comments:

Post a Comment

 
Free Blogger Templates Blogger Styles